Over ons

Op everlaung.be gaan een milieubewuste wetenschapper en een creatieve taalkundige op zoek naar een duurzamer bestaan.
 everlaung

Everlaung?

Op 18 juli 2015 begonnen we met een kookblog. Als hobby, omdat hij graag kookt en ik graag schrijf. Over de naam hadden we niet lang nagedacht. “Laurens kookt en Eveline eet” dekte de lading, et voila. Na verloop van tijd groeide onze ambitie. We wouden meer dan enkel duurzame recepten aanbieden.

laurens kookt

“Everlaung” is een samensmelting van onze beide namen, en weerspiegelt het concept van onze website. We willen recepten, tips en inspiratie meegeven aan mensen die interesse hebben in een duurzame lifestyle. Make it last!

Met dank aan Lucia voor de marketinginspiratie en Daniel voor de naam.

 Wat (w)eten we?

Via zijn boek “Wat (w)eten we?” probeert Laurens om consumenten en etenswaren opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Door de industrialisatie van onze voeding is de gemiddelde Vlaming namelijk vervreemd geraakt van het eten op zijn of haar bord. Tot Laurens’ grote vreugde werd het boek zowel door het publiek als door de pers positief onthaald. Met grote dank aan iedereen die dit boek mogelijk maakte.

boek wat weten we

Fragment uit het boek:

Burgers staan terecht kritisch tegenover politieke beslissingen die hun gezondheid en leefomgeving in gevaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van de Lange Wapper in Antwerpen en de werkgroepen rond fijn stof. Vreemd genoeg ontwaar ik deze strijdlust niet als het gaat over onze voeding. Waarom wordt de marketing van vlees gesubsidieerd met belastinggeld? Terwijl er staalhard wetenschappelijk bewijs op tafel ligt dat overconsumptie zowel voor onze gezondheid als ons leefmilieu rampzalige gevolgen heeft. Waarom werden er decennialang campagnes gevoerd tegen vet en werd een systematisch gebruik van meer suiker getolereerd? Wat dan wel weer veel politieke tegenwind krijgt, zijn ggo’s. Hoewel daar allesbehalve een wetenschappelijke consensus over bestaat. Waar is de logica? p. 158

Meer info of een exemplaar bestellen? laurens.demeyer@hotmail.com

In de kijker

29/09/2016 Radio 1

Laurens de meyer radio 1 Wat als we nooit nog vlees zouden eten?

02/02/2016 knack.be

knack suiker

21/12/2015

metro

28/11/2015 De Morgen

demorgen

20/10/2015 PRIMO magazine

primo

10/09/2015 “Het Klapsalon” op VIER

klapsalon

08/09/2015 Dag Allemaal

dag allemaal

04/09/2015 Knack

knack

31/08/2015 Nieuwsblad

nieuwsblad

 

15 comments on “Over ons

  1. Luc Tacq 24 februari 2017 17:52

    Beste Laurens,

    Ik dank je voor jou uiteenzetting gisteren tijdens de voorstelling van dagen zonder vlees in VM+ Oostende.
    Je had me beloofd je PPT en de gegevens over boekje van de E-nummers door te geven als ik je mailde.
    Graag ontvang ik dus beide items op mijn e-mail.

    Dank bij voorbaat
    met vriendelijke groeten

    luc tacq
    oostende

  2. Pingback: Kitty
  3. Pingback: DMPK Studies
  4. Pingback: zdporn
  5. Pingback: hasj
  6. Pingback: Bolide
  7. Pingback: iraqi Laws
  8. Pingback: sscn bkn cpns 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *