Vegetarische lasagne met tomatensaus en mozzarella

Vegetarische lasagne met tomatensaus en mozzarella

Ingrediënten (voor 2 personen)Vegetarische lasagne met tomatensaus en mozzarella

  • 250 g spinazie
  • 250 g pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • zout
  • 250 g mascarpone
  • 9 lasagnevellen (verse)
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 1 bol mozzarella

Benodigdheden

  • oven (200°C)

Recept

Was en stoof de spinazie, laat uitlekken. Rooster de pompoen in stukjes met wat olijfolie op 200°C in de oven, tot ze gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Laat ook deze uitlekken. Stoof de ui en de look. Voeg een koffielepel sambal toe en laat meestoven. Giet het blik tomatenstukjes erbij en laat vijftien minuten pruttelen. Voeg dan het gerookte paprikapoeder toe, roer er de mascarpone onder en breng op smaak met wat zout.

Leg een lepel saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek deze met de lasagnevellen. Voeg dan een laagje pompoen en hazelnoten toe. Dek af met lasagnevellen en breng hierop een laagje saus met de helft van de mozzarella in stukjes. Hierop komt terug een laagje lasagnevellen, met daarboven de spinazie. Dek af met een laatste laagje lasagnevellen en eindig met een laagje saus en de overgebleven mozzarella.

Plaats in de oven op 200°C gedurende 20 minuten.

Vegetarische lasagne met tomatensaus en mozzarella

Honger naar meer?

One comment on “Vegetarische lasagne met tomatensaus en mozzarella

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *