5 duurzame dingen die je moet doen aan de Westkust / Reizen

We hebben het misschien al eens subtiel laten vallen, maar wij brachten een deel van de zomer door in de Verenigde Staten. Eerder deelden we al enkele veganistische toprestaurants in San Diego, vandaag raden we jullie enkele ecologisch verantwoorde activiteiten aan de Westkust aan. Het dromen over vakantie start nu!

5 duurzame dingen die je moet doen aan de Westkust

5. Bezoek hippe tweedehandswinkeltjes in San Diego

South Park is meer dan een reeks waarin kinderen vloeken en Kenny’s sterven. In San Diego is het een gezellige wijk met boetiekjes en tavernes. In Brake and Rumble kon ik een vintage rood sjaaltje op de kop tikken, dat volgens de verkoopster een echt exemplaar uit de jaren ’50 is. Het logo van de witte olifant zou een kenteken van authenticiteit zijn.

tweedehands winkel san diego westkust

4. Steun het Mono Lake

Dit meer dicht bij de Tioga Pass aan Yosemite National Park, was vroeger drie keer zo groot. Zijn terugtrekkende waters onthullen taferelen die zo als decor voor een Sci-Fi-film uit de jaren stilletjes kunnen dienen. Hoe fascinerend de tufa’s ook zijn, het krimpende meer brengt vooral veel onheil met zich mee. Het is namelijk een populaire stopplaats voor trekvogels. Kies je voor een Voyage dans la Lake, laat je dan begeleiden door iemand van het Mono Lake Committee. En kijk hier ‘s nachts zeker ook naar de sterrenhemel.

Mono Lake Tufa

3. Bezoek lokale marktjes

Doe je inkopen in lokale marktjes of stop bij boeren die hun fruit en groenten in kraampjes langs de baan verkopen. De avocado’s en braambessen zijn hier heerlijk succulent.

Marktje San Diego

2. Huur een fiets in San Francisco

Huur een fiets en rijd over de Golden Gate Bridge naar het rustige Sausalito. Geniet daar van een lunch en keer terug met de veerboot. En als je dan toch bezig bent, huur je fiets dan liefst bij de vriendelijke heren van Golden Gate Rides. Zij tonen je de minst steile wegen op de kaart en kijken je maar één keer scheef aan wanneer je zegt dat je geen helm nodig hebt. Ze hebben bovendien een leuke Instagramactie: de meest originele foto van de maand krijgt een refund. Ik wacht nog steeds op mijn telefoontje. #goldengaterides

San Francisco Golden gate rides

Golden Gate San Francisco

1. Kampeer in de nationale parken

Wij waren hopeloos te laat voor het reserveren van kampeerplaatsen, maar ontdekten dat de meeste campings toch werken volgens het principe first come, first served. Dat kan de nodige spanning met zich meebrengen, maar wie ‘s ochtends aankomt, vindt zelfs in de drukke zomermaanden zeker een vrij plaatsje. Probeer dus de avond voor je een park binnenrijdt, in de buurt te overnachten. Elke kampeerplaats is voorzien van een fire pit om te barbecueën. In de plaatselijke supermarkt vonden Laurens en ik bestek uit mais, kartonnen borden en lucifers uit gerecycleerd papier. Picknicken kan dus ook op een ecologische verantwoorde manier! Bewaar je voeding én afval wel in de beerbestendige boxen.

  • Grand Canyon: Desert View Camping (geniet hier van de mooie zonsondergang, met dank aan Kaat voor de tip!)
  • Yosemite: Tamarack flat (geen stromend water, hier word je echt één met de natuur.)

kamperen Yosemite

Bestek van maïs, bordjes van karton en lucifers van gerecycleerd papier. #happycampers

A post shared by Everlaung (@everlaung) on

Tot slot nog enkele foto’s die getuigen hoe machtig maar ook hoe fragiel de natuur kan zijn. Een kleine herinnering aan hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor het milieu. Of dit is gewoon een sluikse manier om jullie jaloers te maken met onze vakantiekiekjes van de westkust.

Grand Canyon

Mono Lake

Yosemite

Yosemite

 

Honger naar meer?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *