Vegetarische pizza calzone met restjes / Recept

In ons vorige recept werden een halve courgette en een halve aubergine gebruikt. In deze pizza calzone kan je de overschotten van deze en andere groenten uit je frigo verwerken.

Pizza calzone met restjes

Voor het rogge pizzadeeg: Vegetarische pizza calzone met restjes

  • 150 g roggebloem
  • 500 g tarwebloem
  • zakje droge gist
  • 375 ml lauw water
  • zout
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Breng de rogge en tarwebloem met de gist in de kom van een keukenrobot met kneedhaak. Laat traag draaien en voeg zachtjes het lauwe water toe. Kneed tien minuten op lage snelheid. Voeg dan het zout, de kruiden en de olijfolie toe en laat nog vijf minuten kneden. Leg het deeg in een ingevette kom op een warme plaats en laat twee uur rijzen. Verdeel het deeg dan in bolletjes van ongeveer 160 gram. Het deeg dat je niet gebruikt kan je ingevroren in bolletjes bewaren. Haal deze een dag op voorhand uit als je ze wil gebruiken.

Voor de calzonevulling (voor 2 calzones):

  • 1 sjalot in stukjes
  • 1 teentje look in stukjes
  • olijfolie
  • 1 koffielepel sambal
  • 400 g tomatenstukjes in blik
  • ½ paprika
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 2 bolletjes pizzadeeg
  • 10 zwarte olijven
  • 4 takken basilicum
  • 6 stukjes zongedroogde tomaat
  • 200 g Damse Mokke (of een andere zachte kaas naar keuze, snij best wel de korst eraf)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout

Vegetarische pizza calzone met restjesStoof de sjalot en de look aan in olijfolie, voeg de sambal toe en vervolgens de tomatenstukjes. Laat tien minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Schil de paprika en snij in blokjes van 2 op 2 cm. Verdeel ook de courgette en de aubergine in stukjes. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en gaar gedurende 30 minuten op 180°C.

Rol beide deegbolletjes uit tot een mooi ovaal. Schep op 1 zijde wat tomatensaus. Laat een centimeter of twee over aan de rand. Leg op de saus de gegaarde groenten, de olijven, de fijngesneden basilicum, de zongedroogde tomaat, en de kaas. Voeg zout toe naar smaak. Vouw de pizza toe en plooi de randen samen, leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bak vijftien minuten op 220°C tot je een mooi bruin korstje krijgt.

Vegetarische pizza calzone met restjes

Knapperig aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen.

Honger naar meer?

3 comments on “Vegetarische pizza calzone met restjes / Recept

  1. Pingback: Free Piano

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *