Bloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus / Recept

Een  halve bloemkool over na ons recept voor de ovenschotel met bloemkool? Maak er knapperige bloemkoolkoekjes van! Dit recept vraagt dan weer een halve courgette en een halve aubergine. Ontdek in onze volgende post wat je met die overschotjes kan doen. Niet alleen de wereld, maar ook onze keuken draait door.

Bloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus

IngrediëntenBloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus Recept

Voor de hummus

  • 1 paprika
  • 4 teentjes look
  • olijfolie
  • 250 g uitgelekte kikkererwten uit blik
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • cayennepeper en zout naar smaak

Voor de bloemkoolkoekjes en de sla

  • 1 paprika
  • ½ aubergine
  • ½ courgette
  • olijfolie
  • ½ gare bloemkool
  • 1 ei
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels gedroogde uitjes
  • 2 eetlepels panko
  • 20 g zongedroogde tomaten
  • 50 g rucola
  • 10 blokjes feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten of zonnebloempitten (duurzamer!)
  • balsamicoazijn

Recept

Paprikahummus

Schil 1 paprika, ontpit en snij in grove stukken. Voeg de gepelde teentjes look toe. Besprenkel met olijfolie en plaats in de oven op 180°C gedurende 30 minuten. Breng de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten in de blender of de keukenrobot. Voeg de paprika, look, 30 g zongedroogde tomaten en 4 eetlepels olijfolie toe. Gebruik de olie waarin de zongedroogde tomaten zijn opgelegd voor een extra smaakvol resultaat. Blend tot een smeuïge hummus. Als de hummus niet smeuïg genoeg is, kan je nog wat olijfolie extra toevoegen. Voeg dan de tahin, het citroensap en de peper en zout toe. Blend nogmaals.

Bloemkoolkoekjes en zuiderse slaBloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus Recept

Schil de tweede paprika en snij in blokjes van twee op twee centimeter. Verdeel ook de courgette en de aubergine in stukjes. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en gaar gedurende 30 minuten op 180°C.

Breng de bloemkool in de keukenrobot samen met het ei en de Parmezaanse kaas. Maal ze tot een grof mengsel. Meng er dan ook de gedroogde uitjes en de panko onder. Maak van dit mengsel koekjes en leg ze op een met olijfolie besprenkelde ovenschotel. Gebruik steeds ongeveer één eetlepel mengsel per koekje. Bak ze in de oven op 180°C gedurende 30 min en draai ze halverwege om.

Maak ondertussen het slaatje met de geroosterde groenten, de overige zongedroogde tomaten, de rucola,  feta en wat pijnboompitten. Sprenkel er wat balsamicoazijn over.

Serveer de bloemkoolkoekjes met de sla en hummus.

Bloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus Recept

Gezonde koekjes op je bord!

Honger naar meer?

One comment on “Bloemkoolkoekjes met zuiderse sla en paprika hummus / Recept

  1. loans online 19 augustus 2017 19:00

    i need money desperately
    loans online
    easy personal loans with bad credit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *