Van hemd en badjas naar knuffelbeer / Recycling / Gratis patroon

knuffelbeer recyclingNomen est omen. Terwijl Juliet op haar balkon nog twijfelde aan het belang van een naam, weten copywriters en reclamemakers inmiddels wel hoe belangrijk het is om de juiste woorden te kiezen. Ook ouders in spe staan voor een moeilijke taak. Enfin, naar wat ik horen vertellen heb, staan ze voor meerdere moeilijke taken. Maar nog voor het luier verversen begint, moet het kind eerst een naam krijgen. Volledig in de lijn van verwachtingen kwamen mijn zus en hubby met een origineel exemplaar op de proppen. Mijn nichtje zal Tavi heten.

Toen we klein waren, maakte mijn zus spelletjes voor me. In gedaante van Kapitein Haakneus (nog zo’n originele naam) kidnapte ze mijn knuffelberen en dan moest ik op treasure hunt. Ik ben benieuwd wat ze aan de overkant van de oceaan voor kleine Tavi allemaal zal verzinnen. Aan knuffels alvast geen gebrek: boven haar wieg waken al drie dieren. De vos in het midden maakte ik uit hemden en een badjas. Omdat een knuffelbeer een geweldig babygeschenk is. Mijn patroon en tutorial krijgen jullie gratis ende voor niets. Let’s get crafty!

Recycle: van hemd en badjas naar knuffelbeer

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Stap 1: Download het patroon en knip de verschillende delen van het vosje uit je hemd(en). De zoom van 1 cm is in het patroon inbegrepen. Snij (een deel van) de badjas in kleine stukjes, dit wordt de vulling. Verzamel drie knopen (deze kunnen van hetzelfde hemd komen) voor de ogen en het neusje.

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Stap 2: Stik de staart binnenstebuiten, maar laat de basis open. Keer en vul de staart met stukjes badjas. Stik de twee helften van het achterlijfje aan elkaar, met de staart ertussen. Je kan wat spelen met de lengte en de hoogte van de staart. Zorg er wel voor dat hij aan de juiste kant naar buiten komt.

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Stap 3: Stik de twee oortjes binnenstebuiten, laat de basis open en keer het oortje om. Hier gebruikte ik geen vulling. Naai een plooi in de onderkant van de oren, zo zal de bovenkant krullen (zie foto).  De plooi komt aan de binnenkant van het vosje en zal je dus niet zien. Naai de ogen en het neusje op hun plaats. Stik het voor- en achterlijfje binnenstebuiten aan elkaar, met de oortjes op de juiste plaats. Laat onderaan een gaatje voor het keren en de vulling.

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Stap 4: Keer het vosje binnenstebuiten en vul met badjas. Naai de opening toe.

Recycle van hemd en badjas naar knuffelbeer vos gratis patroon

Stap 5: Verzin een naam voor de vos en steek een schattenjacht in elkaar.

kapitein haakneus

Nostalgie. Helaas was ik wat minder origineel in het verzinnen van namen voor mijn knuffelberen.

Honger naar meer?

One comment on “Van hemd en badjas naar knuffelbeer / Recycling / Gratis patroon

  1. Sylvoe 22 augustus 2016 13:33

    Wat een leuke knuffel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *