Vegetarische BBQ / Recept

Ouders die bezorgd zijn of hun oogappel wel goed eet op kamp, kunnen subtiel een exemplaar van Goeien Boef in de rugzak van zoonlief of dochterbraaf droppen. Boef staat voor Bewust, Origineel en Ecologisch Fretten. Een tijd geleden sloegen de Vlaamse jeugdbewegingen de handen in elkaar om een bewust kampmenu in elkaar te boksen. Ze vroegen enkele koks om een duurzame versie van enkele kampklassiekers te maken. Onze kok kreeg de barbecue toebedeeld. Gezien het goede weer dit weekend, leek het ons een geschikt moment om de vegetarische BBQ à la Laurens te delen. Klik hier voor de andere negen recepten: Goeien Boef. Prachtig initiatief!

Vegetarische BBQ  (voor 10 personen)

Portobello met kruidenboter, brochette met Berloumi en courgette en gevulde paprika met quinoa

Ingrediënten

Voor de gevulde paprikaVegetarische bbq recept

 • 600 g quinoa
 • 250 g kruidenkaas
 • 1/2 bos platte peterselie
 • 5 rode paprika’s

Voor de groentenbrochette

 • 4 courgetten
 • 1 kg Berloumi (of Halloumi indien te moeilijk te vinden)
 • 2 uien
 • olijfolie
 • 2 teentjes look
 • 3 eetlepels Provençaalse kruiden

Voor de portobello’s

 • 10 portobello champignons
 • olijfolie
 • 100 g kruidenboter

Voor de tzatzikiVegetarische bbq recept

 • 2 komkommers
 • 1 bos radijsjes
 • 1 teentje look
 • 1 kg Griekse yoghurt
 • peper en zout
 • 1/2 bos platte peterselie
 • olijfolie

Recept

Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water gaar tot al het water is opgenomen. Meng er dan de kruidenkaas onder samen met de fijngesneden peterselie. Halveer de paprika’s, haal de zaadlijsten er uit en vul met het quinoa-kruidenkaas mengsel.

Vegetarische bbq receptSnij de courgette en de Berloumi in kubussen van ongeveer 3 bij 3 cm (je hebt genoeg stukjes nodig voor 10 spiesjes). De uien pel je en snij je in 4. Maak de ui los, zodanig dat je losse stukjes hebt om op de brochette te steken. Breng steeds een stukje courgette, ui, Berloumi,… op de BBQ-stokjes.  Meng 10 eetlepels olijfolie met 2 teentjes fijngesneden look en 3 eetlepels Provençaalse kruiden. Wrijf de brochettes overvloedig in met deze kruidenolie.

Haal de steel uit de portobello paddenstoelen en besprenkel met olijfolie.

Rasp de komkommers, breng in een handdoek en wring er al het vocht uit. Snij de radijsjes en het laatste teentje look fijn. Meng dit alles onder de yoghurt met wat peper, zout, overige deel van de fijngesneden peterselie en 2 eetlepels olijfolie.

Rooster de brochettes, de paprika’s en de champignons op de barbecue. Start voor de portobello’s met de holle zijde naar onder. Draai ze nadien om en leg er een klontje kruidenboter in.

Serveer dit alles met tzatziki, stokbrood en rucola.

Vegetarische bbq recept

Da’s pas goeien boef!

Honger naar meer?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *