Aardappelsalade met asperges / Recept

Je moet er snel bij zijn, nog tot 24 juni loopt het aspergeseizoen. Het verhaal achter die genadeloze deadline kan je hier nog eens lezen. Vandaag vraagt de warme lentezon om een fris gerechtje, zoals deze aardappelsalade met asperges.

Aardappelsalade met asperges

IngrediëntenAardappelsalade met asperges recept

Salade

  • 200 g krielaardappelen
  • olijfolie
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 500 g asperges
  • 2 hand kropsla
  • 10 radijsjes
  • ½ appel in fijne stukjes
  • 3 eetlepels fijne dille
  • 3 teentjes look
  • 3 hardgekookte eieren

Saus

  • 2 eierdooiers
  • 1 kl mosterd
  • 200 ml koolzaad of zonnebloemolie
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 kl mierikswortel
  • 100 ml yoghurtAardappelsalade met asperges recept
  • peper en zout

Recept

Was de aardappelen, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en Provençaalse kruiden. Gaar ze in de oven op 180°C gedurende 30 min.

Maak intussen de saus. Doe hiervoor 2 eierdooiers in een pot samen met de mosterd. Mix met een staafmixer en voeg voorzichtig de olie toe. Doe er de in stukken gesneden Parmezaanse kaas, de mierikswortel, de yoghurt en het peper en zout bij. Mix nogmaals.

Schil de asperges, snij in grove stukken en kook ze beetgaar.

Snij alle overige groenten en kruiden in fijne stukjes.

Halveer de aardappelen en snij de eieren in vier. Schik alles op een schotel en werk af met de saus.

Aardappelsalade met asperges recept

Met nog wat dille aan de kant, zoals het een echte foodblogger betaamt.

Honger naar meer?

12 comments on “Aardappelsalade met asperges / Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *