[Dagen zonder vlees] Hamburger met portobello champignon en aardappel wedges

Het mooiste cadeau dat Laurens ooit kreeg, is mijn zelf gestikte keukenschort met een print van het logo van onze oorspronkelijke blog (dank u, Saar). Enfin, dat is toch wat hij beweerde toen hij hem een eerste keer droeg. Op de foto’s van vandaag krijgt deze fameuze schort echter een kleine figurantenrol. Ster van de show zijn namelijk de héérlijke vegetarische hamburgers met portobello’s en potato wedges. Laat je vooral verleiden door de afbeeldingen hieronder.

Hamburger met portobello champignon en aardappel wedgesHamburger met portobello champignon en aardappel wedges

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes look, fijn geplet
  • 2 stengels selder
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 1 koffielepel gedroogde basilicum (of verse indien in seizoen)
  • peper en zout
  • 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 portobello champignons
  • olijfolie
  • 4 grote aardappels
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 80 g Taleggio
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 2 van je favoriete pistolets
  • 2 eetlepels preischeutenHamburger met portobello champignon en aardappel wedges

Benodigdheden

  • oven (200°C)

Recept

Stoof de ui en één teentje look in de olijfolie. Voeg de fijngesneden selder en de fijngesneden zongedroogde tomaten toe. Laat rustig stoven tot de selder gaar is. Voeg dan de basilicum, peper, zout en de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Hamburger met portobello champignon en aardappel wedgesGaar de portobello champignons gedurende 20 minuten in de oven op 200°C. Besprenkel ze eerst met olijfolie.

Snij de aardappelen in maantjes, besprenkel met olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Plaats deze gedurende 30 minuten in de oven, roer af en toe, zodanig dat ze niet aanbakken.

Vul de champignons op met de vulling met zongedroogde tomaten, leg er enkele stukjes Taleggio op. Plaats nog tien minuten in de oven op 180°C tot de Taleggio mooi gesmolten is.

Schil de avocado en plet met een vork.

Maak een sausje met de mayonaise, de yoghurt, één teentje look, en gerookt paprikapoeder.

Snij de pistolets in twee en rooster deze kort. Bestrijk de onderkant met de geplette avocado, de bovenkant met het yoghurtsausje. Leg hierop de portobello en werk af met preischeuten.

Hamburger met portobello champignon en aardappel wedges

Ik zou dit elke dag kunnen eten.

Honger naar meer?

16 comments on “[Dagen zonder vlees] Hamburger met portobello champignon en aardappel wedges

  1. Eva 20 april 2016 22:00

    Onvoldoende voorbereid, dus ik had niet alle ingrediënten… Maar zelfs míjn free-styling heeft het resultaat niet doen mislukken. Absoluut een geslaagd receptje. Bedankt!

    • Eve 21 april 2016 08:29

      Hoi Eva! In de improvisatie toont de ware meester zijn skills. 😉 Blij dat het gesmaakt heeft.

  2. Pingback: see
  3. Pingback: DMPK CRO
  4. Pingback: pezevenk
  5. RonCormmops 6 oktober 2017 02:06

    Priligy Expedition Rapide Cyproheptadine Tablets Cialis Miglior Prezzo Italia viagra Amount Of Amoxicillin For Urinary Infection

  6. Pingback: wedding planners
  7. RonCormmops 15 oktober 2017 20:23

    Cialis Hypertension Arterielle viagra Viagra Profesional Amoxicillin Dose Chart Real Generic Dutasteride Cod Only

  8. RonCormmops 29 oktober 2017 19:11

    Avis Site Vente Kamagra Comprar Cialis 20 Mg Espana viagra Buy A Viagra Pills Costco Price For Cialis 5mg

  9. Pingback: scr888

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *