[Dagen zonder vlees] Pizza margarita met bloemkooldeeg

Pinterest staat er vol van, dus konden wij niet achter blijven. Laurens probeert vandaag eens een pizza met een bodem van bloemkool uit. Lekker!

Pizza met bloemkooldeeg

Ingrediënten (4 personen)

Voor de bodemPizza margarita met bloemkooldeeg en rucola

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 40 g Parmezaan
  • 40 g mozzarella
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden (basilicum, oregano en marjolein of een mengeling van Provençaalse kruiden)
  • 1 theelepel chilivlokken (meer of minder naargelang het gewenste vuur)
  • 1 teentje look, geplet
  • peper en zout

Voor de topping:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 100 g mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper en zout

Benodigdheden

  • oven (220°C)
  • blender
  • microgolfoven
  • neteldoek
  • bakpapier

Recept

Verwarm de oven op 220°C

Blend de bloemkool fijn tot hij een sneeuwtextuur heeft. Stoom deze vervolgens (afgedekt) gaar in de microgolf. Laat afkoelen, breng in een neteldoek en pers er zo veel mogelijk vocht uit.

Stoof de sjalot met de look aan in olijfolie en voeg het blik tomatenstukjes toe, laat inkoken

Meng met alle ingrediënten voor de bodem samen, kneedt tot een bal en verdeel in een fijn laagje op een vel bakpapier. Bak deze gedurende 10 minuten in de oven tot hij een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Bedek dan met de tomatensaus, de kaas en eventueel nog wat gedroogde kruiden naar keuze. Bak tot alle kaas gesmolten is en een mooi bruin kleurtje heeft.

Laat de pizza 2 minuten afkoelen na het bakken (de bodem wordt dan steviger) en serveer met een rucolaslaatje waar je wat balsamicoazijn en olijfolie aan hebt toegevoegd.

Honger naar meer?

5 comments on “[Dagen zonder vlees] Pizza margarita met bloemkooldeeg

  1. guy en beatrijs 21 februari 2016 09:32

    uitgeprobeerd, en lekker! Wel wat meer werk, maar zeker de moeite waard. Een originele afwisseling.
    Chilivlokken kende ik niet, maar ik gebruikte wat cayennepeper.
    guy en beatrijs (van op je voordracht donderdag)

    • Laurens 21 februari 2016 13:58

      Super! Cayennepeper werkt inderdaad evengoed/

  2. Pingback: dell bios password

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

We houden niet van spambots. Doe het rekensommetje en vul het juiste cijfer in *